Traineeship

Pak je kans!

Ben je bijna of net afgestudeerd en sta je aan het begin van je carrière? Wil je werken bij een organisatie waar je écht een bijdrage kunt leveren aan de maatschappij, maar weet je nog niet precies wat je wilt doen? Ben je op zoek naar een plek waar je mag leren en experimenteren? Waar je verder kunt groeien en ontwikkelen? Dan is het Traineeship bij gemeente Meierijstad echt iets voor jou!

Wij begrijpen dat je nog niet precies weet wat je wilt als je pas bent afgestudeerd. Tijdens je stage heb je nog maar een beperkt beeld gekregen van de mogelijkheden buiten de muren van je opleiding. Daarom bieden we je in ons Traineeship de mogelijkheid om uit te vinden waar je goed in bent, wat je wilt bereiken en hoe jij de gemeente Meierijstad kunt versterken met jouw talenten.

Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen door uitdagende maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. We bieden je een juiste balans tussen vrijheid en begeleiding. Je maakt onderdeel uit van een groep trainees, waar je van elkaar kunt leren en samen kunt bijdragen aan vernieuwing en innovatie binnen gemeente Meierijstad. En natuurlijk ben je van harte welkom bij ons actieve Jongerennetwerk (JAM).

Programma

In het programma staat jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling centraal. Naast je inhoudelijke opdracht ga je ook op zoek naar je talenten. Wekelijks is er tijd gereserveerd voor ontwikkeling door het volgen van trainingen, een assessment, een gesprek met je begeleider, een intervisiebijeenkomst of je gaat op excursie naar een samenwerkingspartner of interessant project. Dit laatste organiseer je vooral in samenwerking met je medetrainees. En aan het einde van het Traineeship gaan we graag met je om tafel om de mogelijkheden te bespreken voor het vervolg van jouw carrière binnen gemeente Meierijstad.

"Ik krijg de vrijheid om mezelf te ontwikkelen en beleidsterreinen te ontdekken die me aanspreken. Door een actieve samenwerking met collega’s voel ik me echt thuis in Meierijstad."

Roel FittersTrainee Sociaal Domein

Wie zoeken wij?

 • Je bent een starter op de arbeidsmarkt met 0-2 jaar werkervaring
 • Je hebt een afgeronde MBO-4 opleiding, HBO opleiding of WO opleiding
 • Je voelt je als een vis in het water binnen een politieke omgeving en je bent graag betrokken bij het oplossen van maatschappelijke problemen
 • Je bent enthousiast, een échte aanpakker en initiatiefrijk
 • Je bent leergierig en bereid je verder te ontwikkelen

We zijn in ieder geval op zoek naar trainees met een opleiding in bijvoorbeeld:

 • Groen, natuur & landschap
 • Sociale geografie, ruimtelijke ordering en/of wonen
 • Bestuurskunde of bedrijfskunde
 • Organisatiewetenschappen
 • Economie, economische geografie, vrijetijdseconomie, communicatie
 • ICT

Er is een jaarlijks wervingsmoment voor de zomer waarin we op zoek gaan naar nieuwe trainees. De groep trainees start ieder jaar gezamenlijk op 1 september.

Traineeships

Er zijn op dit moment geen vacatures.

Vragen over het traineeship?

Stel hier je vraag en wij nemen contact met je op.

  Contact formulier